Wonen met uitzicht op de polder

Aan de rand van Hoornaar, in de open lintbebouwing aan de Lage Giessen, wordt een voormalige boerderij met erf her-ontwikkeld. Het voorhuis wordt gerenoveerd, het achterhuis (De Deel) wordt opnieuw opgetrokken en omvat straks 3 nieuwe woningen. Achter de voormalige boerderij worden 2 vrijstaande woningen gebouwd. Verder is er een ‘schuur’ met 4 carports en 4 bergingen. Samen vormen deze gebouwen als het ware een erf met een gemeenschappelijke toegangsweg.

De percelen grasland links en rechts van het erf zijn ook onderdeel van de ontwikkeling en zijn straks gezamenlijk eigendom van de bewoners. Vrij zicht over deze percelen is hierdoor ten alle tijden gewaarborgd. Voor het erf en het grasland is een totaalplan gemaakt met een bijbehorend beplantingsvoorstel. Hierin blijft veel van het bestaande groen gehandhaafd en wordt de aanleg van nieuw groen omschreven.

Hoornaar

Hoornaar is een dorp in de Alblasserwaard. Het dorp is klein, het telt ongeveer 1900 inwoners, maar beschikt wel over goede voorzieningen zoals twee basisscholen, een bso, een supermarkt, een natuurzwembad en een gezondheidscentrum met huisarts, fysiotherapie, tandarts en sportschool. Er is een actief verenigingsleven met o.m. een voetbalclub, bridgeclub een tennisclub, een gymvereniging en een volleybalvereniging. Gorinchem is de dichtstbijzijnde stad en voorziet in andere voorzieningen zoals middelbare scholen, theaters, winkelcentra en een uitstekend regionaal ziekenhuis.
Het is prettig wonen in Hoornaar. De combinatie van landelijk wonen, goede voorzieningen en een snelle auto-verbinding naar Utrecht, Breda en Rotterdam, maken het dorp populair onder streekgenoten en Randstedelingen.

Meer informatie over Hoornaar

Informatie over de woningen

Voorhuis (woning 1)

-verkocht-

Het karakteristieke voorhuis van de voormalige boerderij wordt volledig gerenoveerd. Het pand behoudt zijn mooie klassieke uitstraling van buiten en krijgt een nagenoeg volledig nieuwe binnenkant. Het wordt perfect geïsoleerd en met moderne materialen afgewerkt. Verder wordt het bestaande voorhuis uitgebreid met een deel nieuwbouw. Er ontstaat daardoor een riante woning met maar liefs 215m2 woonoppervlak.

Op de begane grond vindt u een grote woonkeuken en een grote woonkamer met een riant uitzicht over de polder. Eventueel kan op de begane grond een slaapkamer met badkamer gesitueerd worden. Verder is er een riante bijkeuken met een entree vanaf het erf. Op de verdieping liggen de badkamer en 4 slaapkamers. De ouderslaapkamer is ruim 24 m2. Op de tweede verdieping ligt een grote bergzolder, bereikbaar met een vaste trap.

Het kaveloppervlak van de woning is 465 m2. De tuin is zuid-west georiënteerd en ligt aan een brede watergang. Op het erf heeft de woning nog een buitenberging en een carport.

De indeling van de woning is zorgvuldig ontworpen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u als koper individuele wensen heeft. Deze zijn natuurlijk bespreekbaar.

De Deel

woning 2 -verkocht-
woning 3 -verkocht-
woning 4 -verkocht-

Woning 2,3 en 4 zijn gesitueerd op de deel van de boerderij. Deze woningen worden geheel nieuw gebouwd, maar zullen qua maatvoering, materiaalgebruik, kleur en uitstraling aansluiten op het bestaande voorhuis. De deel krijgt een rieten kap, de gevels zijn van rood metselwerk met houten gepotdekselde delen in de kleur antraciet.

Met een woonoppervlakte van 186 m2 zijn de woningen groot te noemen. Geschikt voor gezinnen, maar door de mogelijkheid om ook op de begane grond te slapen ook voor senioren. Kortom levensloopbestendige woningen.

De indeling is voor alle drie de woningen identiek; de woonkamer ligt aan de achtertuin op het westen, met een riant uitzicht over de polder. De keuken kijkt uit op het erf aan de voorzijde van de woning. Op de eerste verdieping liggen de badkamer en 4 slaapkamers. De ouderslaapkamer, van maar liefst 23 m2, heeft een grote dakkapel met een pui van vloer tot plafond met daardoor vrij zicht over de polder. Op de tweede verdieping ligt een grote bergzolder, bereikbaar met een vaste trap.

De kaveloppervlakten van woning 2 en 3 zijn 288 m2. Woning 4, de eindwoning, heeft een kaveloppervlak van 379 m2. De achtertuinen liggen aan een brede watergang en zijn op het westen georiënteerd, dus op de middag- en avondzon. Op het erf hebben alle woningen een buitenberging en een carport.

De indelingen van de woningen zijn zorgvuldig ontworpen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u als koper individuele wensen heeft. Deze zijn natuurlijk bespreekbaar.

Het erf

woning 5 -verkocht -
woning 6 - verkocht -

De twee vrijstaande woningen 5 en 6 liggen achter op het erf van de boerderij, aan de kant van het riviertje de Kromme Giessen. De twee woningen hebben een ‘schuur’achtige uitstraling met een kap met rode dakpannen en gevels van antraciete houten delen en roomwit gekeimd metselwerk.

De woningen hebben een woonoppervlakte van 212 m2 met op de begane grond een riante woonkamer met keuken van maar liefst 86 m2. De woonkamer heeft aan drie zijden grote glaspartijen met prachtig vrij zicht over de omliggende polder.
De ouderslaapkamer met badkamer op de begane grond maken de woning bij uitstek levensloopbestendig. Verder liggen op de begane grond de inpandige garage en de bijkeuken.

Op de eerste verdieping liggen nog 3 slaapkamers en een tweede badkamer. Dit maakt de woning ook zeer geschikt voor gezinnen. Natuurlijk kunnen 2 slaapkamers gecombineerd worden tot één grote slaap- of werkkamer. De kaveloppervlakten van woning 5 en 6 zijn respectievelijk 747 en 849 m2. De tuin van woning 5 ligt op het zuiden en westen en grenst aan een brede watergang. Woning 6 heeft een tuin direct grenzend aan het riviertje de Kromme Giessen.

De indelingen van de woningen zijn zorgvuldig ontworpen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat u als koper individuele wensen heeft. Deze zijn natuurlijk bespreekbaar.

Foto impressie

De Deel

Op De Deel komen 3 woningen

Sloot naast De Deel

Voorhuis

Het Voorhuis bij aanvang van het project

De Kromme Giessen

Overzicht van het perceel

De percelen links en rechts zijn gezamelijk eigendom

Het Voorhuis

oude details van het voorhuis blijven bewaard

De polder

Impressie interieur

Impressie interieur

Vrijstaande woning

Planning

De verkoop van de zes woningen is gestart. De bouw start in augustus 2020 en we verwachten de woningen voor de bouwvak van 2021 op te leveren. De bouw van de woningen valt onder de garantie- en waarborgregeling van Woningborg.

Voor verdere technische informatie en informatie over Woningborg en de verdere procedure kunt u contact op nemen met de makelaar.

Verkopend makelaar

Van Ekeren Kuiper
Dennis Kuiper
Gorinchem
0183-672992

Hofstede Makelaardij
Gerco den Oudsten
Raadhuisplein 1
4231 BZ Meerkerk
0183 35 99 40

Achtergrond

De herontwikkeling van de boerderij in Hoornaar wordt verzorgd door [MoVe] Development. Move Development ontwikkelt bouwprojecten van uiteenlopende aard en omvang. Op het gebied van woningbouw heeft MoVe zeer ruime ervaring met woningen van uiteenlopend karakter. Van sociale woningbouw tot exclusieve luxueuze appartementen. Van nieuwbouw ergens “in de wei” tot hergebruik van karakteristieke monumentale panden in hoogstedelijke omgevingen. En van starterswoningen tot zorgwoningen voor ouderen.

Vanuit MoVe is Ir. Marianne Mollema betrokken bij het project. Voor Marianne is dit een bijzonder project. Want alhoewel ze al vele projecten gerealiseerd heeft, gebeurde dat nog niet eerder in haar geboortedorp Hoornaar.

Marianne Mollema


Ir. Marianne Mollema
Move Development