"Loading..."

Over ons

MoVe

De directie van MoVe wordt gevormd door Frans Verweij en Marianne Mollema. Zij ontwikkelen de meest uiteenlopende bouwprojecten; van sociale woningbouw tot exclusieve luxueuze appartementen. Van nieuwbouw ergens in de wei tot hergebruik van karakteristieke monumentale panden in hoogstedelijke omgevingen. Van starterswoningen tot zorgwoningen voor ouderen.

Nieuwbouw & transformatieprojecten

Naast nieuwbouw ontwikkelen zij ook transformatieprojecten. Bij transformatieprojecten wordt een bestaand pand zodanig verbouwd dat het voldoet aan de eisen van de nieuwe bestemming.

Bedrijfsmatig & wonen

MoVe ontwerpt en ontwikkelt niet alleen woningen, maar ook bedrijfsmatige panden. Van een bioscoop tot een brandstoffenverkooppunt. Maar ook een bedrijvenpark en een 5-sterren conferentiehotel. De diversiteit in projecten is uitzonderlijk breed.diversiteit in projecten

Ons team

Creatieve ontwikkelaars

Marianne Mollema

Opgeleid aan de TU Delft. Ruime ervaring als architect met veelsoortige en uiteenlopende projecten. Woningbouw in diverse categorieën. Utiliteitsbouw, o.a. kantoren, retail, bioscopen, scholen, hotels etc. Daarnaast ruime ervaring met transformatie en monumentale gebouwen. Breed georiënteerd ontwerper. De laatste 5 jaar werkzaam als projectontwikkelaar, waarbij het hart met name ligt in de transformatie van bestaande gebouwen.Frans Verweij

Opgeleid aan de TU Delft. Ruime ervaring als architect en stedenbouwer. Gewerkt op groot bureau, daarna op eigen bureau, beide zowel nationaal als internationaal opererend. De bouwopgave breed in de praktijk gebracht. Veel ervaring met diverse categorieën woningbouw en utiliteitsbouw van verschillend schaalniveau. Was 13 jaar verbonden aan de TU Delft; als docent architectuur en docent bouwproces en bouwkosten. Diverse publicaties op vakgebied. Adviseur welstand van een vijftal grote gemeenten. De laatste 20 jaar ook als ontwikkelaar actief.

Locatie

Het Tolhuis
MoVe is gevestigd in 'Het Tolhuis', een begrip in de historische binnenstad van Gorinchem. Het gebouw dat oorspronkelijk in 1598 is gebouwd, is het schoolvoorbeeld van transformatie. Het heeft in de afgelopen eeuwen dienst gedaan als onder andere belastingkantoor, militair cholera-hospitaal, bibliotheek, kazerne, kantoorgebouw, burgerschool voor jongens en hoofdbureau van de Stellingcommandant van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het Tolhuis